BOOBOOBLOG

Siden 2005 har vi hjulpet tusinder af Working Holiday Makers fra hele verden med at sikre kortvarige sæsonopgaver i Hakuba, Nagano, Niigata, Hokkaido og Okinawa.

Vores blog dækker emner fra at bo og arbejde i Japan, til rejser og japansk liv generelt. Vi håber du nyder vores indlæg!

Facebook

Hold dig opdateret med alle vores seneste nyheder og Japan-relaterede oplysninger via vores Facebook-side!

Youtube

Se videoer fra vores tidligere medarbejders videokonkurrencer, vi kører hvert år!

Sovesal på et japansk skisportssted

af Jessica, Hakuba 2013-14

Sovesal er noget, som jeg altid har ønsket at opleve af en eller anden grund. Ideen virkede altid spændende for mig, eller måske var det den måde, amerikanske kollegieværelser blev portrætteret i film. Som en slags stor fest, hvor der hver aften skete noget.

Helt sikkert ville kollegiet ikke være det samme. Ikke på min snart at arbejde i Hakuba, Japan. Japanske er sofistikerede og modne og meget dedikerede til deres arbejde. Dette var hvad jeg havde fortalt mig selv.

Så jeg tog min flyvning fra Sydney til Narita uden en eneste forventning i mit sind - men samtidig havde jeg stereotype-billeder, der svævede rundt i hovedet, som jeg ikke var klar over, at jeg havde.

Den første aften lå jeg træt af min lange rejse i min seng, og mine ører rykkede ved lyden af ​​musik.
”Er det en guitar, jeg hører?” Fra nedenunder lød det bestemt som en guitar, der spilles. Når jeg går ud af min dør, bliver jeg mødt med råben og mere musik. Min nyligt mødte ven Krista går forbi, og jeg spørger hende om støjen,
”Er det normalt?” Spørger jeg spøgende.
"Rimeligt meget."
”Wow ...”
”Også hvis du ikke ryger eller drikker, vil du være ved slutningen af ​​sæsonen.” Hun nikker på hovedet og indikerer ned ad trappen til racket.

Den næste nat gik jeg ned til det fælles rum, og jeg blev mødt af en blanding af løb, der sad ved et lille bord og ryger og blandede alkoholiske drikkevarer med koks fra en salgsautomat. Jeg fik en enorm velkomst og mødte alle - de japanske arbejdere spændte spændende engelsk,
”Dejligt at møde dig!” Rystende entusiastisk min hånd, som vesterlændinge ville hilse på.
”Hajimemashite,” jeg griner af deres iver.
”Sugoi! Jozu! ”Rystende på hovedet griner jeg igen.
“Jozu ja nai.”

Mødet og hilsenen gik i hele denne uge, men stoppede aldrig rigtig. Der kom altid nyt personale, og gamle medarbejdere forlod, at der til tider syntes at være et nyt ansigt hver dag.

Men fra min første dag følte jeg, hvordan jeg følte mig hjemme. Aldrig en dag forbi ønskede jeg, at jeg kunne være overalt, men der. Jeg kunne ikke forklare hvorfor, men jeg gætte, fordi hele kollegiet lige åbnede sig for dig og omfavnede dig i to arme fra start.

Der var masser af forskellige racer, der boede og arbejdede på min udvej, så jeg ikke kun fik japanske venner, men også venner fra hele verden. Korea, Taiwan, Brasilien, Filippinerne, Hong Kong, Tyskland og så var der os australiere. Mange af os. Hvis du imidlertid er bekymret for, at der er for mange udlændinge der, skal du ikke være det. Vi var alle stadig godt out-nummereret af japanerne!

Jeg mistede antallet af, hvor mange gange jeg gik til Karaoke. Af hvor mange berusede mennesker jeg var nødt til at hjælpe op 30 minutter eller derover vandre tilbage til kollegiet på minus noget grader på et tidspunkt efter midnat med arbejde den næste dag.

Vi gik til japanske pubber og overtog hele virksomheden. Var på venlige vilkår med personalet der. En udlændingearbejder formåede at få en drink opkaldt efter ham efter at have fået personalet til at skabe den.

Vi slappede fyrværkeri sammen på nytårsaften, og selvfølgelig snowboardede vi alle og skiløb sammen.

Den eneste gang fællesrummet var tomt før kl. 8, var vi da vi var ude om natten på ski. Efter en lang arbejdsdag hver lørdag blev vi belønnet med chancen for at gå på boarding eller stå på ski. Det meste af kollegiet var derude sammen, den eneste gang de fleste af os alle kunne ramme skråningerne som en.

Efter blandingen fællesrummet lukkede drengene og pigerne deres egne veje. Da sovesale adskilles for hvert køn. De gode, der studerede engelsk eller japansk eller endda tysk og thai, ville vende tilbage til deres køns eget fællesrum og fortsætte med at studere. De japanske piger elskede at hjælpe os udlændinge med japanske så meget som de elskede os at lære dem engelsk. Så vi havde et godt udvekslingsprogram i gang.

Nogle gange var studiet imidlertid svært, da vi kunne være travlt med at have en snackfest eller se en sjove japansk komedie på tv.

Sovesal på et skisportssted er en af ​​de bedste oplevelser, du nogensinde kunne have - bedste oplevelse, jeg har haft i mit liv indtil videre. Jeg har fået så mange venner fra hele verden og ser dem stadig nu, når jeg rejser til Japan efter arbejde er afsluttet.

Du ved, at du havde det godt, da personalet viste tårer den sidste uge, før vi alle skulle sige farvel. Du ved, det var en særlig tid, vi alle delte, da endda drenge græd den sidste dag. Eller endda nyligt sammenkomne par måtte dele måder.

Personalet på kollegiet var blevet min nye familie væk hjemmefra.

Bare husk:
Du behøver faktisk ikke at drikke eller ryge for at hænge sammen med alle. Mange af os ryger ikke, og nogle drikker ikke. Bare ved, at mange ansatte gør, og at rygning er især populær blandt japansk personale.

Hvis du føler dig syg hjemme, skal du tale med dine venner, skal du tale med dem, hvis du også har arbejdsstress. De vil lytte. Det er bedre end at holde det hele ophængt inde i dig og holde dig nede. I et fremmed land kan nogle gange endda de små ting virke enorme. At tale om dem med mennesker har en måde at sætte dem i perspektiv på.

Bare rolig, hvis du ikke kan stå på ski eller snowboard. Der vil være nogen der er villige til at hjælpe dig. Du bliver ikke den eneste nybegynder.

Medbring spil eller film til at lege i fællesrummet. De kan være en god måde at få japanske venner i begyndelsen af ​​sæsonen, når du ikke kender mange mennesker, og som muligvis mangler en samtale-starter.

I får alle spise sammen til morgenmad og middag, og det er et godt tidspunkt at se alle før og efter arbejde. Morgenmad er fantastisk, men pas på middag og en hel bunke med dyb stegt alt.

Hvis du studerer japansk, skal du også studere afslappet japansk. Fokuser ikke udelukkende på formelle. Alle var meget afslappede med tale og opmuntrede dig til ikke at tale for formelt!

Du bruger ikke mange penge, mens du arbejder, men du spiser lejlighedsvist med dine venner. Okonomiyaki er fantastisk. Hot pot fester også. Det er også altid godt at have en sund snackstash at spise sammen med alle.

Selv hvis du ikke kan tale japansk, kan du på en eller anden måde stadig kommunikere. Det er utroligt, hvor meget du kan forstå uden at forstå ord. Vær ikke stille, start en samtale. Du får point for at prøve!

Jeg håber du er god til at huske navne. At være udlænding er det som alle kender dig, og alligevel kender du ingen.

Så til sidst var kollegiets liv lige så spændende som jeg havde håbet, at det ville være. Fester og socialt samvær og studere og spise. Måske er det som amerikansk college?

Jeg elskede mine værelseskammerater, mine venner og kolleger. Sovesal er en ting i livet, du skal prøve, og jeg kan ikke forestille mig noget sted bedre end i et fremmed land i sneen.

Tak alle for de gode minder!

Vil du lære mere om vores Japan Resort Jobs? Vi kan finde dig et job bedst Ski og Beach Resorts omkring Japan, leverer dig til din udvej, og støtter dig 24/7, mens du er der. Ansøg online dag!

Spørgsmål om Japan? Vi er her for at hjælpe. Kontakt os når som helst.

LÆR MER OM BOOBOOSKI