BOOBOBLOG

Siden 2005 har vi hjulpet tusinder af Working Holiday Makers fra hele verden med at sikre kortvarige sæsonopgaver i Hakuba, Nagano, Niigata, Hokkaido og Okinawa.

Vores blog dækker emner fra at bo og arbejde i Japan, til rejser og japansk liv generelt. Vi håber du nyder vores indlæg!

Facebook

Hold dig opdateret med alle vores seneste nyheder og Japan-relaterede oplysninger via vores Facebook-side!

Youtube

Se videoer fra vores tidligere medarbejders videokonkurrencer, vi kører hvert år!

Sovesal på et japansk skisportssted

af Jessica, Hakuba 2013-14

Sovesal er noget, som jeg altid har ønsket at opleve af en eller anden grund. Ideen virkede altid spændende for mig, eller måske var det den måde, amerikanske kollegieværelser blev portrætteret i film. Som en slags stor fest, hvor der hver aften skete noget.

Sikkerhed på sovesal ville ikke være det samme. Ikke på mit snart arbejde i Hakuba, Japan. Japanere er sofistikerede og modne og meget dedikerede til deres arbejde. Dette var hvad jeg havde fortalt mig selv.

Så jeg tog mit fly fra Sydney til Narita uden en eneste forventning i mit sind - men på samme tid havde jeg stereotype billeder flydende rundt i mit hoved, som jeg ikke var klar over, at jeg havde.

Den første aften lå jeg træt af min lange rejse i min seng, og mine ører rykkede ved lyden af ​​musik.
"Er det en guitar, jeg hører?" Kommer nedenunder lød det bestemt som en guitar, der spilles. Når jeg går ud ad min dør, bliver jeg mødt med råb og mere musik. Min nyligt mødte ven Krista går forbi, og jeg spørger hende om støj,
"Er det normalt?" Spørger jeg spurgt.
"Rimeligt meget."
"Wow..."
"Også hvis du ikke ryger eller drikker, vil du være ved slutningen af ​​sæsonen." Hun nikker med hovedet og indikerer ned ad trappen til ketcher.

Den næste nat gik jeg ned til det fælles rum, og jeg blev mødt af en blanding af løb, der sad omkring et lille bord og ryger og blander alkoholholdige drikkevarer med koks fra en automat. Jeg fik en stor velkomst og mødte alle - de japanske arbejdere talte begejstret engelsk,
"Dejligt at møde dig!" At ryste min hånd entusiastisk som vesterlændinge ville hilse på.
”Hajimemashite,” griner jeg af deres iver.
“Sugoi! Jozu! ” Rystende på hovedet griner jeg igen.
"Jozu ja nai."

Mødet og hilsenen gik i hele denne uge, men stoppede aldrig rigtig. Der kom altid nyt personale, og gamle medarbejdere forlod, at der til tider syntes at være et nyt ansigt hver dag.

Men fra min første dag følte jeg, hvordan jeg følte mig hjemme. Aldrig en dag tidligere havde jeg ønsket, at jeg kunne være et andet sted end der. Jeg kunne ikke forklare hvorfor, men jeg antager, at fordi hele kollegiet lige åbnede sig for dig og omfavnede dig i to arme fra start.

Der var mange forskellige racer, der boede og arbejdede på min udvej, så jeg ikke kun fik japanske venner, men også venner fra hele verden. Korea, Taiwan, Brasilien, Filippinerne, Hong Kong, Tyskland og så var der os australiere. En hel del af os. Hvis du er bekymret for, at der er for mange udlændinge der, skal du ikke være. Vi var alle stadig godt nummereret af japanerne!

Jeg mistede antallet af, hvor mange gange jeg gik til Karaoke. Af hvor mange berusede mennesker jeg var nødt til at hjælpe op 30 minutter eller derover vandre tilbage til kollegiet på minus noget grader på et tidspunkt efter midnat med arbejde den næste dag.

Vi gik til japanske pubber og overtog hele virksomheden. Var på venlige vilkår med personalet der. En udlændingearbejder formåede at få en drink opkaldt efter ham efter at have fået personalet til at skabe den.

Vi slappede fyrværkeri sammen på nytårsaften, og selvfølgelig snowboardede vi alle og skiløb sammen.

Den eneste gang fællesrummet var tomt før kl. 8, var vi da vi var ude om natten på ski. Efter en lang arbejdsdag hver lørdag blev vi belønnet med chancen for at gå på boarding eller stå på ski. Det meste af kollegiet var derude sammen, den eneste gang de fleste af os alle kunne ramme skråningerne som en.

Efter blandingens fællesrum lukkede drenge og piger hver deres vej. Da sovesale er adskilt for hvert køn. De gode, der studerede engelsk eller japansk eller endda tysk og thailandsk, gik tilbage til deres køns fælles opholdsstue og fortsatte med at studere. De japanske piger elskede at hjælpe os udlændinge ud med japansk så meget som de elskede os med at lære dem engelsk. Så vi havde et godt udvekslingsprogram i gang.

Nogle gange var studiet imidlertid svært, da vi kunne være travlt med at have en snackfest eller se en sjove japansk komedie på tv.

Sovesal på et skisportssted er en af ​​de bedste oplevelser, du nogensinde kunne have - den bedste oplevelse, jeg har haft i mit liv hidtil. Jeg har fået så mange venner fra hele verden og ser dem stadig nu, mens jeg rejser i Japan, når arbejdet er afsluttet.

Du ved, at du havde det godt, da personalet viste tårer den sidste uge, før vi alle skulle sige farvel. Du ved, det var en særlig tid, vi alle delte, da endda drenge græd den sidste dag. Eller endda nyligt sammenkomne par måtte dele måder.

Personalet på kollegiet var blevet min nye familie væk hjemmefra.

Bare husk:
Du behøver faktisk ikke drikke eller ryge for at hænge ud med alle. Mange af os røg ikke, og nogle drak ikke. Bare ved, at mange ansatte gør det, og at rygning er især populær blandt japansk personale.

Hvis du føler dig syg hjemme, skal du tale med dine venner, skal du tale med dem, hvis du også har arbejdsstress. De vil lytte. Det er bedre end at holde det hele ophængt inde i dig og holde dig nede. I et fremmed land kan nogle gange endda de små ting virke enorme. At tale om dem med mennesker har en måde at sætte dem i perspektiv på.

Bare rolig, hvis du ikke kan stå på ski eller snowboard. Der vil være nogen der, der er villige til at hjælpe dig. Du vil ikke være den eneste begynder.

Medbring spil eller film til at spille i fællesrummet. De kan være en fantastisk måde at få japanske venner i starten af ​​sæsonen, når du ikke kender mange mennesker, og måske mangler en samtale-starter.

I får alle spise sammen til morgenmad og middag, og det er et godt tidspunkt at se alle før og efter arbejde. Morgenmad er fantastisk, men pas på middag og en hel bunke med dyb stegt alt.

Hvis du studerer japansk, skal du også studere afslappet japansk. Fokus ikke udelukkende på formel. Alle var meget afslappede med tale og opfordrede dig til ikke at tale for formelt!

Du bruger ikke mange penge, mens du arbejder, men du spiser ud og til sammen med dine venner. Okonomiyaki er fantastisk. Hot pot fester også. Det er også altid godt at have en sund snack stash at spise med alle.

Selvom du ikke kan tale japansk, kan du på en eller anden måde stadig kommunikere. Det er forbløffende, hvor meget du kan forstå uden at forstå ord. Vær ikke stille, start en samtale. Du får point for at prøve!

Jeg håber, du er god til at huske navne. At være udlænding er som om alle kender dig, men alligevel kender du ingen.

Så til sidst var kollegiets liv lige så spændende som jeg havde håbet, at det ville være. Fester og socialt samvær og studere og spise. Måske er det som amerikansk college?

Jeg elskede mine værelseskammerater, mine venner og kolleger. Sovesal er en ting i livet, du skal prøve, og jeg kan ikke forestille mig noget bedre sted end i et fremmed land i sneen.

Tak alle for de gode minder!

Vil du lære mere om vores Japan Resort job? Vi kan finde dig et job bedst Ski og Beach Resorts rundt i Japan, lever dig til din udvej og support dig 24/7, mens du er der. Ansøg online dag!

Spørgsmål om Japan? Vi er her for at hjælpe. Kontakt os når som helst.

LÆR MER OM BOOBOOSKI